Skip to main content

Mi smo tu da im pomognemo koliko možemo!

Budi human pomozi i ti !

Sredstva se prikupljaju za:

Udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda

S obzirom na to da ćemo svake godine donositi nekome osmeh, ovog puta odlučili smo se da to budu deca iz Udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda

Omogućimo im malo …

Udruženje “Plava školjka” je osnovano na Božić 2010. godine, a članovi su deca i mladi sa invaliditetom iz cele Srbije, bez obzira na dijagnozu.

Vanja Malović, Humanitarna fondacija BUDI HUMAN

Vanja je rođena 13.05.2021. godine u Beogradu kao zdrava beba. U prvom mesecu života mama je primetila da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata. Pored toga primećuje da je usporena, da ne pomera rukice i noge, ali da lepo napreduje što je i potvrđeno na prvom pregledu.

Pedijatar je primetio isto i predložio pregled fizijatra. Nakon toga fizijatar predlaže pregled neurologa gde Vanja završava u bolnici na genetskom ispitivanju sa sumnjom na spinalnu mišicnu atrofiju.

Genetska analiza je potvrdila sumnje neurologa, da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Dete ne može da drži glavicu, pokreće ruke i nogice.

Prvi korak u njenom lečenju predstavlja lek Spinraza. On je dostupan u Srbiji i Vanja je u fazi primanja prve doze. On bi trebalo da uspori progresiju ove opake bolesti.

Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma.

Terapija postoji, ali zbog same cene Vanjina porodica nije u mogućnosti da je priušti i pomogne svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi njihovo dete primilo terapiju i time usporili napredovanje bolesti.

Vanji su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma i za putne troškove i smeštaj.

Za Vanjinu pobedu! Budimo humani!

Za Vanjinu životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Vanji!

Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

160-6000001131465-72

160600000113399451
IBAN: RS35160600000113399451
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

NBS IPS QR kod

Vanja Malović - NBS IPS QR kod
*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.