Skip to main content

Humanitarna manifestacija “Donosimo osmeh”

29.08.2021. s početkom u 9h

od Trga Slavija

O nama

Mi smo gradski dostavljači iz Beograda i ima nas MNOGO

Odakle da počnemo? Pa, mogli bismo od same odeje za ovako nesto! Mi smo gradski dostavljači iz Beograda i ima nas MNOGO. Jednom od nas, ideja se rodila spontano, kao sto je i uvek slučaj sa idajama. Neke zažive, a neke jednostavno ispare. A od čega ili, pametnije bi bilo da pitamo, od koga to zavisi? Pa od onoga ko će tu ideju da sprovede u delo, u ovom slučaju, u plemenito delo kao što je Humanitarna vožnja pod sloganom “Donosimo osmeh”. I savršena ideja je takvog i pronašla! A onda veoma brzo i lako, kao što to čine svi gradski dostavljači, išla je od uha do uha, a samo oni sa istančanim sluhom za prave vrednosti, mogli su u njoj da pronađu svoje mesto.

I tako je sve počelo…

Mi vam hranu donosimo svakodnevno, ali uz nju, skoro uvek, ponesemo i osmeh, zar ne?

Nama je uz osmeh posao lakši, a vama je uz osmeh hrana slađa. Razumemo se.

Ali koliko taj osmeh znači jednom detetu bez roditelja?

Ili roditeljima sa bolesnim detetom?

Nezamislivo MNOGO!!!

Iz sasvim dovoljnog razloga, odlučili smo se da jednom godišnje donosimo osmeh onima kojima je to najpotrebnije!

Udružili smo snage i dogovorili se da jednom zajedničkom humanitarnom vožnjom beogradskim ulicama, pravimo društvo našim malim drugarima iz Udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda, i priredimo im nezaboravno, magično putovanje u autobusu otvorenog tipa.

Ali, ššššš!!! Za njih je to tajna…

 

Zamislili smo da svi zajedno krenemo od Slavije, putanjom koju možete pogledati ovde, sve do Ade ciganlije gde će se njihova čarolija nastaviti…

S jedinim ciljem da 29.08.2021. bude nezaboravan dan za svu prisutnu decu, osmislili smo program, koji možete pogledati ovde, ispunjen muzikom, pozorišnim predstavama za decu, mađioničarima, klovnovima, animatorima, aukcijama…

Svaki dečiji osmeh tog dana za sve nas biće potvrda da činimo pravu stvar i da smo na dobrom putu stvaranja jedne tradicije beogradskih dostavljača.

 

Nakon završenog programa, dogovorili smo se sa glumcima, pevačima i sa gostima iznenađenja da se svi zajedno sa decom iz Udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda i sa decom koja će biti tu u pratnji svojih roditelja, družimo, igramo i donosimo osmeh.

 

Kako smo samostalna organizacija  Gradskih dostavljača i kako prvi put nešto ovako radimo, ogromnu podršku i pomoć u startu dali su nam naši prijatelji, začetnici najvećeg festivala piva u Srbiji Belgrade Beer Fest. Kao magovi u svom poslu, preneli su nam svoje dugogodišnje iskustvo, stali su čvrsto iza nas i dali nam svoje poverenje.

Kad učimo od najboljih, ne brinemo se da će Humanitarna manifestacija “Donosimo osmeh”, naše prvo čedo, otići u pravom pravcu, dozvoljenom smeru i to bez ijedne prekršajne kazne.

 

Kako se ta naša ideja razvijala, tako su nam se razne kompanije, i renomirane i one manje poznate, pridružile i podržale nas. Naši partneri, koje možete pogledati ovde, prepoznali su svoju ulogu u svemu ovome i doprineli su da svi mi, beogradski dostavljači, malo lakše dišemo.

Iako svi znamo da se dobar glas daleko čuje, da ali uz malu pomoć medija koji su podržali našu prvu humanitarnu manifestacijiu i već se najavili da će se sa nama provozati Beogradom.

Sredstva koja se prikupe biće namenjena za:

– Udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda

– Vanju Malovic  (Fondacija BUDI HUMAN)